Hebrejcem 9. poglavje

Pri branju Svetega pisma je treba razumeti, da temelji na zavezi in zakonu. Jezus je pri križu opravil zakonito delo. Ta svetopisemski stavek v Hebrejcih ga pomaga razložiti.

Hebrews 9: 1 Dejansko je tudi prva zaveza imela uredbe božje službe in zemeljsko svetišče. 2 Za šotor je bil pripravljen. V prvem delu so bili stojalo za svetilke, miza in razstavni kruh; ki se imenuje Sveto mesto. 3 Za drugo tančico je bil tabernakelj, ki se imenuje Svetišče, 4 z zlatim kadilnim oltarjem in skrinjo zaveze na vseh straneh prekrito z zlatom, v katerem je bil zlati lonček z mano, Aronovo palico, ki brsti in tablice zaveze; 5 in nad njim kerubini slave, ki zasenčijo milostni sedež, o katerem zdaj ne moremo podrobno govoriti. 6 Zdaj, ko so bile stvari tako pripravljene, duhovniki nenehno vstopajo v prvi tabernakelj, kjer opravljajo bogoslužje, 7 v drugem pa samo veliki duhovnik, enkrat letno, ne brez krvi, ki jo ponuja zase in za napake ljudi. 8 Sveti Duh to nakazuje, da pot v Sveto mesto še ni bila razkrita, ko je še vedno stal prvi šotor. 9 To je simbol sedanje dobe, kjer se dajejo darila in žrtve, ki zaradi vesti niso sposobne narediti častilca popolnega, 10 so samo (z mesom in pijačo ter različnimi pranji) telesne uredbe, ki so bile naložene do časa reformacija.

11 Toda Kristus, ki je prišel kot veliki duhovnik prihajajočih dobrin, skozi večji in popolnejši šotor, ki ni narejen z rokami, se pravi ne iz tega stvarstva, 12 niti še po krvi koz in telet, ampak po svoji krvi je enkrat za vselej vstopil v Sveto mesto, potem ko je dobil večno odrešenje.

Preostanek prispevka si lahko preberete tukaj. Uporabite aplikacijo za prevajanje.

http://biblequestionsblog.com/hebrews-chapter-9/



Prosimo, povežite to spletno stran. Ljudem pomaga najti spletno mesto. Hvala vam.

To spletno mesto vsebuje članke, povezane s Svetim pismom. Uporabite aplikacijo za prevajanje.
http://biblequestionsblog.com

To spletno mesto vsebuje informacije o Covidu.
http://shineonhealth.com

To spletno mesto vsebuje članke z novicami.
https://wethepeoplefree.com

Če vam je to spletno mesto všeč, ga povežite ali delite povezavo do tega mesta. Hvala vam.

Translate »